top of page
team.jpg

Het Cederboomteam

Directeur 

De directeur Prashaand Orie geeft algehele leiding aan de school. De directie en Peggy Coutinho vormen samen het managementteam. Het aanspreekpunt van de ouders/verzorgers voor de dagelijkse zaken is in eerste instantie de leerkracht, daarna de directeur. Regelmatig (minimaal vijfmaal per jaar) bespreekt de directie en het bestuur alle zaken die zich binnen en rondom de school afspelen. 

Intern Begeleider (IB-er)

De intern begeleider, Stella Leopold coördineert alle speciale zorg die aan leerlingen wordt gegeven. Verder helpt de IB´er de leerkrachten en de onderwijsassistent bij de invulling van de hulp aan kinderen met specifieke leer- en gedragsvragen. Daarnaast is de IB’er de spin in het web voor ouders en hulpverleners als het gaat om vragen over de extra zorg voor kinderen. Cito uitslagen worden schoolbreed door de IB-er geanalyseerd en de cyclus van onderwijskwaliteitsverbetering wordt twee keer per jaar in gang gezet.  

Leraarondersteuners

De leraarondersteuners werken nauw samen met de IB-er en de klassenleerkrachten en geven extra hulp aan leerlingen binnen en buiten de groep. 

Groepsleerkrachten

Onze leerkrachten zijn bevoegd om Nederlands basisonderwijs te verzorgen, of bezig met het behalen van hun digitaal pabodiploma (dit geldt voor onze Surinaamse leerkrachten die al ruime ervaring hebben in het lesgeven plus eerder het IOL diploma hebben behaald, dat gelijk staat aan twee jaar HBO). Al onze leerkrachten moeten voldoen aan de gestelde eisen van de Stichting NOB (Stichting Nederlands Onderwijs in het Buitenland).

De groepsleerkrachten verzorgen het onderwijs in de verschillende groepen. Ook geven zij, aan leerlingen die dat nodig hebben, extra begeleiding binnen de groep. Ook zorgen de leerkrachten ervoor dat de leerlingen die meer aan kunnen, uitdaging krijgen door middel van uitdagend en zelfstandig werkmateriaal.

De leerkrachten geven les volgens het expliciete directe instructiemodel (EDI). Deze vorm van instructie vraagt echt om actieve betrokkenheid van de leerlingen. EDI maakt gebruik van wat de leerlingen al weten (voorkennis) en verhoogt zo de intrinsieke motivatie.  Directe instructie werkt stap voor stap toe naar zelfstandige toepassing door de leerlingen, waardoor ze beter in staat zijn verantwoordelijkheid te dragen voor de bijgebrachte kennis en vaardigheden.

Ontmoet ons team

Dagelijkse aandacht voor uw kind

De kern van De Cederboom is ons gepassioneerde team van leerkrachten, directie, zorg en ondersteunend personeel. Neem een kijkje hieronder om meer te weten te komen over onze teamleden.

Contact opnemen
prashaand.jpeg

Prashaand Orie

Directeur

Prashaand is flexibel, innovatief en houdt van uitdagingen. Samen met het team, de Cederkids en ouders wilt hij de Cederboom naar een ander niveau tillen! Zijn wens voor de Cederboom is groei naar een hechte familie. Als directeur wil hij een veilige, uitdagende, maar vooral een kindvriendelijke leeromgeving creëren, zodat er optimaal geleerd kan worden.

De lesstof biedt hij graag aan met verschillende werkvormen. Verborgen schrijf, knutsel, teken of toneeltalenten komen zo naar boven. Eigen initiatief, leren ondernemen en goed kunnen samenwerken zijn belangrijke competenties volgens Prashaand. Leerlingen leren veel van elkaar op deze manier.

Martha Samuels

Groep 0
(driejarigen en jonge vierjarigen)

Martha werkt met veel plezier en liefde met de kleintjes. Deze groep van driejarigen houden we bewust klein -maximaal 13 kinderen- om rust en voldoende aandacht te garanderen. Kleine kinderen leren woorden door veel te spelen, te praten, te zingen en te luisteren. Schatkist is de methode die we hiervoor gebruiken: vol thema's en leuke lesideeën. Zo maken de kinderen samen een dierenkliniek, een kledingwinkel of een vrachtauto. In groep 0 gebeurt altijd wel iets leuks!

WhatsApp Image 2022-11-09 at 3.44.18 PM.jpeg
rachel.jpeg

Rachel Wagijo

Leerkracht groep 1

Rachel heeft de warme en rustige uitstraling van een ideale kleuterjuf. Ze legt op zo'n prettige en heldere manier uit, dat alle kinderen het begrijpen. Haar klas ziet er gezellig en uitdagend uit: bij het thema dieren loop je zo een oerwoud in.

Hanne Iven

Leerkracht groep 2

Hallo! Mijn naam is Hanne en ik ben 24 jaar oud. Ik ben afkomstig uit België, waar ik een jaar heb gewerkt binnen het kleuteronderwijs. Ik ben dan ook heel blij om hier te beginnen als juf van groep 2. Als juf vind ik het belangrijk om te vertrekken vanuit de interesses van de kinderen. Hier vloeien de leukste thema's uit, die dan ook helemaal tot leven komen in de klas. Daarnaast vind ik het welbevinden enorm belangrijk. Iedereen mag zijn zoals hij of zij is, iedereen is welkom in onze klas.

Afbeelding van WhatsApp op 2023-10-02 om 08.21.35.jpg
Afbeelding van WhatsApp op 2023-10-02 om 08.21.25.jpg

Jasmijn van Esch

Leerkracht Groep 3

Mijn naam is Jasmijn van Esch en ik ben 25 jaar. Ik kom uit Venlo, dit is een stadje in het zuiden van Nederland. In Nederland heb ik met veel plezier 2 jaar les mogen geven aan groep 1-2-3. Vorig schooljaar ben ik begonnen op basisschool de Cederboom. Vol enthousiasme werk ik dit jaar in groep 3. Thematisch werken en spelend leren, spreekt mij enorm aan. Dit zal ook veel terug te zien zijn in mijn onderwijs. Als juf geniet ik ervan wanneer kinderen zich ontwikkelen, ieder op hun eigen manier. Verder vind ik het belangrijk dat er een veilige en gezellige sfeer hangt in de klas. Dat er een band wordt opgebouwd tussen kinderen en leerkracht maar ook tussen de kinderen onderling. “Iedereen hoort erbij” is dan ook iets wat ik nastreef in de klas. Ik vind het mooi om hier deel van uit te mogen maken als leerkracht.

Aukje van Pol

Leerkracht Groep 4

Mijn naam is Aukje, ik ben 24 jaar oud en kom uit een stad in het zuiden van Nederland. In Nederland heb ik al met veel plezier voor verschillende groepen mogen staan. Met veel plezier werk ik dit jaar in groep 4 op De Cederboom. Als juf geniet ik ervan wanneer de kinderen zich ontwikkelen op hun eigen manier en met plezier naar school komen. Dit zie je ook terug in mijn klas, een open sfeer waar ieder zichzelf kan zijn en op zijn manier kan ontwikkelen. De deur staat altijd open voor iedereen.

hggj.jpg
Afbeelding van WhatsApp op 2023-10-02 om 08.21.21.jpg

Rianda van Weele

Leerkracht Groep 5 

 Ik ben Rianda van Weele, getrouwd met Joop en we hebben drie jongens Joas, Tom en Koen. Zo ben ik ook op de Cederboom gekomen. Sinds begin december mag ik hier werkzaam zijn. Eerst vooral als coach van de leerkrachten, maar na het vertrek van onze IB-er Marieke, heb ik een deel van de zorgtaken van haar  overgenomen. Een veelzijdige baan! Ik doe mijn werk met véél plezier en ik hoop nog lang aan de Cederboomschool verbonden te zijn!

Christel Samson

Leerkracht Groep 5/ leraarondersteuner

Hoi allemaal,

Ik ben Christel Samson en samen met juf Rianda sta ik in groep 5.
In Nederland heb ik langer dan 22 jaren gewoond en gestudeerd. Na mijn studie in Nederland ben ik verhuisd naar Suriname en ben ik verder gaan studeren.
Mijn hart gaat uit naar kinderen en het onderwijs. Ik probeer altijd het beste van te maken, zodat leren leuk en prettig blijft. Ook dit jaar hoop ik op een leerrijk, gezellig en fijn leerjaar, waarbij er een goede samenwerking is en de leerlingen plezier hebben.

Afbeelding van WhatsApp op 2023-10-02 om 08.21.50h.jpg
Peggy.jpeg

Peggy Coutinho

Leerkracht Groep 6

Hallo allemaal, ik ben juf Peggy Coutinho. Ik werk reeds 7 jaar op de Cederboomschool. Gestart als invaller in groep 3, vervolgens 5 jaar groep 1/2 en 2 jaar en groep 4. Nu ben ik werkzaam in groep 6. Ik  werk met veel plezier op deze gezellige school. Een school waar leren leuk is!


Ik ga voor goed onderwijs en goede begeleiding voor de kinderen. Een natuurles in de buitenlucht en het onderzoeken van diertjes, is een van de leukste dingen om te doen. Verder mag het kind zichzelf te alle tijde zijn en zich veilig voelen. Ik ben een juf. Ik ben er voor mijn kids. Oja, om niet te vergeten, ik ben 54 jaar moeder van 2 toffe jonge mannen en oma van 3 kleinkinderen.

Stella Leopold

Leerkracht Groep 7

Ik ben Stella Leopold, en sinds dit school jaar werkzaam op de Cederboom. Ik zal een aantal dagen in groep 7 lesgeven en een aantal dagen als intern begeleider werkzaam zijn. Voor mij staat voorop dat kinderen plezier moeten hebben in het leren, als die basis gelegd is, is ontwikkelen een primaire behoefte waar je je leven lang plezier en profijt van hebt.  Dit zou moeten gelden voor alle leerlingen en daar wil ik me op de Cederboom voor in gaan zetten.

bhjh.jpg
Afbeelding van WhatsApp op 2023-10-02 om 08.21.31.jpg

Shivanie Boedhoe

Leerkracht Groep 7 /leraarondersteuner

Hey allemaal, ik ben juf Shivanie Boedhoe. Ik zit al 3 jaar in het onderwijs en ben nu aangesloten bij De Cederboom. Ik vind het fijn om met kinderen bezig te zijn. Mijn rol binnen de school is ondersteunende leerkracht voor de bovenbouw.
Mijn specialisatie vakken zijn reken en taal.

Natasja van der Haegen

Leerkracht groep 8

Hallo. Ik  ben Natasja. Ik ben Belgische. Dit is mijn eerste jaar in Suriname. Ik geef les in groep 8 en groep 5. Ik geef les met passie en een hart voor de kinderen. Mijn manier van lesgeven is erop gericht elk kind te bevestigen in zijn/haar zelfwaarde. Elk kind is immers uniek en perfect. Verder vind ik het fantastisch om samen met hen de uitdagingen maar tegelijkertijd ook de ontelbare mogelijkheden van het leven te exploreren.

Afbeelding van WhatsApp op 2023-10-02 om 08.21.20.jpg
Afbeelding van WhatsApp op 2023-10-02 om 08.21.49.jpg

Lucretia Promes

Leraarondersteuner

Hi iedereen,

Ik ben Lucretia Promes en ben leerkracht ondersteuner voor de middenbouw.
Als persoon ben ik empathisch, behulpzaam en leergierig. Naast mijn werk kan ik mijn energie kwijt in de sportschool. Het liefst ben ik bezig met kinderen, waarin ik heel goed ben. Mijn passie is gaan groeien sinds mijn jonge jaren.

Kajal Moella

Leraarondersteuner

Mijn naam is Kajal en ben 21 jaar. Met veel plezier, enthousiasme en positiviteit start ik bij de Cederboom. Verder zal ik een bijdrage leveren aan de onderbouw kinderen. Als juf is het prettig om kleine kinderen te helpen ontwikkelen, motiveren en leren samenwerken. Het is  leuk om op verschillende manieren kennis te overdragen zodat de kinderen er ook van kunnen genieten.

Afbeelding van WhatsApp op 2023-10-02 om 08.21.34.jpg
Afbeelding van WhatsApp op 2023-10-02 om 08.22.56.jpg

Shamilie Paiman

Administratief medewerker - back-office

Hallo allemaal, ik ben Shamilie Paiman.
Ik ben inmiddels al 4.5 jaar werkzaam op de Cederboom. Ik ben gestart op de administratie, afdeling financiën. Tevens gefunctioneerd als zorgleerkracht. Vorig schooljaar 2022-2023 stond ik fulltime als groepsleerkracht voor groep 5 en vanaf dit schooljaar 2023-2024 ben ik weer op de administratie, dit keer weer een nieuwe rol.

Ik heb nu de rol van backoffice. Op dit moment ben ik voornamelijk bezig met de leerlingen en personeelsadministratie. Op de Cederboom heb ik een beetje van alles gedaan, hierdoor ook heel veel ervaring en kennis opgedaan binnen en buiten  de Cederboom.

Ik werk met veel plezier op deze gezellige school en kijk uit naar verschillende uitdagingen.

Met veel liefde en plezier zal ik dit schooljaar ook starten

Sheradhena Nanda

Administratief medewerker - Front Office

Hoi allemaal, ik ben Sheradhena Nanda en wel meer bekend als Sher. Op basisschool de Cederboom ben ik werkzaam als Front Office medewerker. Met een ruim en gedifferenteerd achtergrond aan kennis en ervaring opgedaan in en buiten Suriname ben ik dankbaar deel uit te maken van de Cederfamilie en heb besloten daar een meerwaarde te creeren. Ik ben voornamelijk belast met de financiele en administratieve boekhouding van de school. Mijn doel is om de efficientie, nauwkeurigheid en snelheid van de processen te verscherpen. 

Afbeelding van WhatsApp op 2023-10-02 om 08.21.51g.jpg
Sandra.jpeg

Sandra Jhintoe

klassenassistent en facilitairassistent

Sandra helpt iedereen op school met klusjes, kopieerwerk, koffie en thee. Ook zorgt ze ervoor dat de koffiekamer, de gangen en de toiletten fris en netjes blijven. Met Sandra als vrolijke helper is elke werkdag op de Cederboom extra prettig.

Steve Esser

Conciërge

Steve is onze conciërge op de Cederboom. Het onderhoud van het gebouw en het erf valt onder zijn verantwoordelijkheid. Het gebouw en z'n omgeving houdt Steve mooi. Als klusjesman kan Steve veel, soms huren we een externe erbij voor grotere klussen. Ook regelt Steve bestellingen tussendoor en koeriert voor ons van hier naar daar.

Afbeelding van WhatsApp op 2023-10-02 om 08.21.48.jpg
Afbeelding van WhatsApp op 2023-10-02 om 08.22.56j.jpg

Ruby Landus

Poortwachter

Meneer Ruby is onze vrolijke poortwachter. Hij zorgt voor de veiligheid van alle personeelsleden en Cederkids.

Ook is Meneer Ruby erg behulpzaam en ondersteunt hij het team waar nodig is.

Roche Brunst

Sportleraar

Elke maandag gaan de leerlingen van groep 1 t/m groep 8 met hun leerkracht en de conciërge naar de Ismay van Wilgen sporthal, recht aan de overkant van De Cederboom. Deze sporthal is modern en van alle faciliteiten voorzien. Roche geeft les aan onze leerlingen, samen met stagiaires van de sportopleiding. De lagere klassen doen veel spelletjes en turnoefeningen. Onze leerlingen uit de bovenbouw trainen steeds een aantal weken achter elkaar een sport (bv basketbal, volleybal, voetbal etc.)

31493875_1720813648009360_14705145535266
bottom of page