team 2021 2022.jpg
 

Het Cederboomteam

Directeur 

De directeur Eline Vervoort geeft algehele leiding aan de school en wordt op inhoudelijke aspecten van het onderwijs bijgestaan door onze leerkracht van groep 4, Peggy Coutinho. Eline en Peggy zijn samen met managementteam. Het aanspreekpunt van de ouders/verzorgers voor de dagelijkse zaken is in eerste instantie de leerkracht, daarna de directeur. Regelmatig (minimaal vijfmaal per jaar) bespreken de directeur en het bestuur alle zaken die zich binnen en rondom de school afspelen. Eline is dit jaar tevens de duo van de leerkracht van groep 8.

Intern Begeleider (IB-er)

De intern begeleider (dit schooljaar een nevenfunctie van de directeur) coördineert alle speciale zorg die aan leerlingen wordt gegeven. Verder helpt de IB´er de leerkrachten en de onderwijsassistent bij de invulling van de hulp aan kinderen met specifieke leer- en gedragsvragen. Daarnaast is de IB’er de spin in het web voor ouders en hulpverleners als het gaat om vragen over de extra zorg voor kinderen. Cito uitslagen worden schoolbreed door de IB-er geanalyseerd en de cyclus van onderwijskwaliteitsverbetering wordt twee keer per jaar in gang gezet.  

Remedial Teacher (RT-er)

De RT-ers werken nauw samen met de IB-er en de klassenleerkrachten en geven extra hulp aan leerlingen binnen en buiten de groep. 

Groepsleerkrachten

Onze leerkrachten zijn bevoegd om Nederlands basisonderwijs te verzorgen, of bezig met het behalen van hun digitaal pabodiploma (dit geldt voor onze Surinaamse leerkrachten die al ruime ervaring hebben in het lesgeven plus eerder het IOL diploma hebben behaald, dat gelijk staat aan twee jaar HBO). Al onze leerkrachten moeten voldoen aan de gestelde eisen van de Stichting NOB (Stichting Nederlands Onderwijs in het Buitenland).

De groepsleerkrachten verzorgen het onderwijs in de verschillende groepen. Ook geven zij, aan leerlingen die dat nodig hebben, extra begeleiding binnen de groep. Ook zorgen de leerkrachten ervoor dat de leerlingen die meer aan kunnen, uitdaging krijgen door middel van uitdagend en zelfstandig werkmateriaal.

De leerkrachten geven les volgens het expliciete directe instructiemodel (EDI). Deze vorm van instructie vraagt echt om actieve betrokkenheid van de leerlingen. EDI maakt gebruik van wat de leerlingen al weten (voorkennis) en verhoogt zo de intrinsieke motivatie.  Directe instructie werkt stap voor stap toe naar zelfstandige toepassing door de leerlingen, waardoor ze beter in staat zijn verantwoordelijkheid te dragen voor de bijgebrachte kennis en vaardigheden.

 

Ontmoet ons team

Dagelijkse aandacht voor uw kind

De kern van De Cederboom is ons gepassioneerde team van leerkrachten, directie, zorg en ondersteunend personeel. Neem een kijkje hieronder om meer te weten te komen over onze teamleden.

Contact opnemen
Contact opnemen
99e03b8c-df50-4f3d-837d-63ea1093df8d_edited_edited.jpg

M.E. Vervoort

Directeur, IB-er en duoleerkracht groep 8

Eline Vervoort heeft zelf
18 jaar lang met veel liefde en plezier voor de klas gestaan. Ook is ze bevoegd IB/RT-er. In Nederland heeft ze met haar partner een goedlopend huiswerk- en bijlesinstituut opgezet. Ondernemen is haar passie. Na het behalen van het diploma tot schoolleider, is de Cederboom de ideale plek voor haar om te groeien en te leren.

M. Samuels

Groep 0-1 
(driejarigen en jonge vierjarigen)

Martha werkt met veel plezier en liefde met de kleintjes. Deze groep van driejarigen houden we bewust klein -maximaal 12 kinderen- om rust en voldoende aandacht te garanderen. Kleine kinderen leren woorden door veel te spelen, te praten, te zingen en te luisteren. Schatkist is de methode die we hiervoor gebruiken: vol thema's en leuke lesideeën. Zo maken de kinderen samen een dierenkliniek, een kledingwinkel of een vrachtauto. In groep 0 gebeurt altijd wel iets leuks!

martha.jpg
20210809_170302.jpg

X. Villefort

Leerkracht groep 1

Een bijdrage leveren aan de vorming van kinderen is Xiomara op het lijf geschreven.

Het contact met kinderen, de dynamiek en het overbrengen van kennis en vaardigheden is wat haar aanspreekt in het onderwijs. Door middel van verschillende werkvormen, helpt ze kinderen de stof te begrijpen. Naast de cognitieve ontwikkeling, vindt ze het belangrijk dat kinderen groeien op sociaal-emotioneel en moreel vlak. Dit doet ze door het hanteren van klassen- en schoolregels en het creëren van een positief pedagogisch klimaat, waarin de kinderen zichzelf kunnen zijn.

R. Wagijo

Groep 2

Rachel heeft de warme en rustige uitstraling van een ideale kleuterjuf. Ze legt op zo'n prettige en heldere manier uit, dat alle kinderen het begrijpen. Haar klas ziet er gezellig en uitdagend uit: bij het thema dieren loop je zo een oerwoud in.

Rachel%20W_edited.jpg
d6e29ddc-829d-4e53-bd4a-e66d4b0ad87d.jpg

J. Karnadi

Groep 3

Janice werkt graag met kleine kinderen en vindt zelfstandigheid en zelfontwikkeling in haar klas heel belangrijk. Zeker in deze uitdagende periode waarbij afstandsonderwijs niet weg te denken is. Zij stimuleert en motiveert het kind om steeds beter te worden en deelt graag bruikbare tips met collega's. Zelfreflectie, veiligheid, warmte, samenwerken en organiseren zijn voor haar de belangrijkste competenties van een juf.

P. Coutinho

Groep 4

Peggy is een juffrouw uit duizenden. Haar lach en grapjes blijven onze leerlingen nog jaren bij. Peggy probeert elk thema echt tot leven te brengen. Zo haalde ze een kunstenaar in de klas, nam haar katjes mee van thuis en knutselt met de klas vliegtuigjes in elkaar voor een heuse vliegwedstrijd op het schoolplein. Les van juf Peggy is een feestje.

IMG_1937.JPG
14f3cc4c-b482-4fca-9ca5-5fa84b4ede6d.jpg

M. De Vries-Ford

Groep 5

Muneca werkt al 14 jaar in het Surinaamse onderwijs en heeft daarnaast ook een IOL diploma behaald. Ze geeft les met veel passie en houdt er van om haar lesgeven visueel te maken met meegebrachte bloemen, pannenkoeken of foto's. Muneca is dit schooljaar gestart met met de versnelde digitale pabo onder begeleiding van de directie, zodat ze over twee jaar haar Nederlandse onderwijsbevoegdheid op zak heeft.

K. Vrede

zwangerschapsverlof groep 5 en projectjuf

Even voorstellen...

Mijn naam is Karin Vrede en ben 33 jaar. Trotse moeder van twee zoons. Ik werk ruim 10 jaar in het onderwijs. Het is mijn passie om met kinderen te werken. Ik vind het heerlijk om hen uit te dagen en hen te zien groeien. Kunst, cultuur en muziek hebben een belangrijke plek in het onderwijs dat ik bied. Werken aan de hand van thema´s vind ik ook belangrijk. Je haalt zo het beste uit hetgeen je de leerlingen wil leren. Iedere leerling komt zo aan zijn/haar trekken. Ik zal mij dit jaar bezig houden met projecten en ben natuurlijk overal inzetbaar. U zult mij vanaf januari zien op het plein of in de klas van uw kind.

20211001_172153.jpg
a1b6edd1-f985-4ce3-a4e6-5cf403e76422.jpg

P. Orie

Groep 6

Meester Prashaand houdt van uitdagingen. De lesstof biedt hij graag aan met verschillende werkvormen. Verborgen schrijf, knutsel, teken of toneeltalenten komen zo naar boven. Eigen initiatief en goed kunnen samenwerken zijn belangrijke competenties volgens Prashaand. Leerlingen leren veel van elkaar op deze manier. Juf Marieke adviseert en ondersteunt Prashaand terwijl hij in twee jaar zijn Nederlandse pabo diploma haalt.

M. Pelgrim-Bodewitz

Groep 7

'It takes a village to raise a child' zegt men. Marieke speelt daar graag een rol in, in samenwerking met ouders en school. In de klas vindt Marieke het belangrijk dat kinderen van elkaar kunnen leren en in een omgeving zijn waarin ze zich vertrouwd voelen. Ze stimuleert eigen inbreng en motivatie van binnenuit. Centraal staat daarbij het leren reflecteren op het eigen werk en gedrag.

IMG_3057.jpg
image0_edited.jpg

J. Brinkman

Groep 8 en zorgmedewerker

Mijn positieve en flexibele out- of- the- box denken zorgt ervoor dat kinderen zich gezien, gehoord en veilig voelen: een voorwaarde om tot leren te komen. Ik ben een voorstander van het samenvoegen van “methode volgen “ en  ontdekkend leren.

lessen bied ik soms aan met muziek ( bv de tafel-rap) maar ook door opdrachten te bedenken waarbij kinderen samenwerken en zoeken naar antwoorden/informatie. Leren van elkaar en elkaar helpen werkt fantastisch. Als je iets kan uitleggen aan een ander snap je het zelf ook echt!

Projecten die schoolbreed worden gedaan zorgen er voor dat leerstof nog beter beklijft en creëert een enthousiaste berg aan ideeën. Zowel bij de leerlingen als ook bij mijzelf.

Mijn ervaring in het Montessori onderwijs heeft mij gebracht dat kinderen een enorme bereidheid tonen om samen te werken en te leren.

Verder meer dan 20 jaar ervaring regulier onderwijs en 4 jaar Montessori in diverse jaargroepen. Ook heb ik de sportacademie gedaan en vind het enorm belangrijk dat kinderen bewegen tijdens een schooldag. Al is het maar met een energizer van 5 min.daarna gaan ze weer als een speer!

S. Haas

Leesondersteuning en zorg

Shirley gebruikt haar jaren ervaring als leerkracht nu bij De Cederboom in de zorg. Shirley leest en rekent en oefent met kleine groepjes en houdt minutieus de vorderingen en opvallendheden bij. Juf Shirley heeft oog voor kinderen en ziet snel waar het moeite mee heeft en waarmee juist niet. Haar charme en grapjes zorgen ervoor dat leerlingen erg graag met haar aan de slag gaan.

9693a5b6-8b24-42f8-89f7-324253486c4c.jpg
Profiel foto Marsinem_edited_edited.jpg

M. Dubois

Zorgmedewerker

Mijn naam is Marsinem Dubois, 62 jaar met 33 jaar pedagogische ervaring. Ik ben mama van 5 kinderen en oma van 5 kleinkinderen waar ik erg trots op ben. 'k Heb geduld en liefde voor kinderen en ben dan ook blij mijn bijdrage te kunnen leveren aan de ontwikkeling van onze kinderen bij de Cederboom school. Mijn passie voor muziek zet ik voort door in mijn vrije tijd muziekles te geven aan jongeren.

S. Paiman

Administratief medewerker en zorgmedewerker

Shamilie is onze grote steun en toeverlaat op de administratie. Met tact en vriendelijkheid regelt ze de frontoffice. Bestellingen, financiële administratie, ziekmeldingen en het regelen van bussen voor uitjes gaan via haar. Dagelijks is Shamilie voor uw vragen aanwezig tussen 7:30 en 13:30 uur op de Cederboom.
Elke donderdag en vrijdag is Shamilie deel van ons zorgteam. Ze volgt een opleiding pedagogiek en werkt graag met leerlingen.

IMG-20200312-WA0000_edited.jpg
IMG-20200312-WA0002_edited_edited.jpg

C.J. Jong

Administratief medewerker

CJ staat vrolijk en positief in haar werk als backoffice van de administratie. Met humor en vriendelijkheid staat ze mensen te woord en regelt van alles. Nieuwe aanmeldingen van leerlingen gaan via haar. Salarisadministratie, contact met banken en de gehele leerlingadministratie (Parnassys) worden door CJ geregeld. Contact met klassenouders is ook CJ's verantwoordelijkheid.

S. Jhintoe

klassenassistent en facilitairassistent

Sandra helpt iedereen op school met klusjes, kopieerwerk, koffie en thee. Ook zorgt ze ervoor dat de koffiekamer, de gangen en de toiletten fris en netjes blijven. Met Sandra als vrolijke helper is elke werkdag op de Cederboom extra prettig.

edac4c13-faff-4147-98e3-d0348f502a58.jpg
unnamed (11).jpg

S. Esser

Conciërge

Steve is onze conciërge op de Cederboom. Het onderhoud van het gebouw en het erf valt onder zijn verantwoordelijkheid. Het gebouw en z'n omgeving houdt Steve mooi. Als klusjesman kan Steve veel, soms huren we een externe erbij voor grotere klussen. Ook regelt Steve bestellingen tussendoor en koeriert voor ons van hier naar daar.

V. Ramgoelam

Sportleraar

Elke maandag gaan de leerlingen van groep 1 t/m groep 8 met hun leerkracht en de conciërge naar de Ismay van Wilgen sporthal, recht aan de overkant van De Cederboom. Deze sporthal is modern en van alle faciliteiten voorzien. Vijash geeft les aan onze leerlingen, samen met stagiaires van de sportopleiding. De lagere klassen doen veel spelletjes en turnoefeningen. Onze leerlingen uit de bovenbouw trainen steeds een aantal weken achter elkaar een sport (bv basketbal, volleybal, voetbal etc.)

31493875_1720813648009360_14705145535266