IMG_3230_edited.jpg
 

Het Cederboomteam

Directeur 

De directeur Eline Vervoort geeft algehele leiding aan de school en wordt op inhoudelijke aspecten van het onderwijs bijgestaan door onze leerkracht van groep 4, Peggy Coutinho. Eline en Peggy zijn samen met managementteam. Het aanspreekpunt van de ouders/verzorgers voor de dagelijkse zaken is in eerste instantie de leerkracht, daarna de directeur. Regelmatig (minimaal vijfmaal per jaar) bespreken de directeur en het bestuur alle zaken die zich binnen en rondom de school afspelen. Eline is dit jaar tevens de duo van de leerkracht van groep 8.

Intern Begeleider (IB-er)

De intern begeleider (dit schooljaar een nevenfunctie van de directeur) coördineert alle speciale zorg die aan leerlingen wordt gegeven. Verder helpt de IB´er de leerkrachten en de onderwijsassistent bij de invulling van de hulp aan kinderen met specifieke leer- en gedragsvragen. Daarnaast is de IB’er de spin in het web voor ouders en hulpverleners als het gaat om vragen over de extra zorg voor kinderen. Cito uitslagen worden schoolbreed door de IB-er geanalyseerd en de cyclus van onderwijskwaliteitsverbetering wordt twee keer per jaar in gang gezet.  

Remedial Teacher (RT-er)

De RT-ers werken nauw samen met de IB-er en de klassenleerkrachten en geven extra hulp aan leerlingen binnen en buiten de groep. 

Groepsleerkrachten

Onze leerkrachten zijn bevoegd om Nederlands basisonderwijs te verzorgen, of bezig met het behalen van hun digitaal pabodiploma (dit geldt voor onze Surinaamse leerkrachten die al ruime ervaring hebben in het lesgeven plus eerder het IOL diploma hebben behaald, dat gelijk staat aan twee jaar HBO). Al onze leerkrachten moeten voldoen aan de gestelde eisen van de Stichting NOB (Stichting Nederlands Onderwijs in het Buitenland).

De groepsleerkrachten verzorgen het onderwijs in de verschillende groepen. Ook geven zij, aan leerlingen die dat nodig hebben, extra begeleiding binnen de groep. Ook zorgen de leerkrachten ervoor dat de leerlingen die meer aan kunnen, uitdaging krijgen door middel van uitdagend en zelfstandig werkmateriaal.

De leerkrachten geven les volgens het expliciete directe instructiemodel (EDI). Deze vorm van instructie vraagt echt om actieve betrokkenheid van de leerlingen. EDI maakt gebruik van wat de leerlingen al weten (voorkennis) en verhoogt zo de intrinsieke motivatie.  Directe instructie werkt stap voor stap toe naar zelfstandige toepassing door de leerlingen, waardoor ze beter in staat zijn verantwoordelijkheid te dragen voor de bijgebrachte kennis en vaardigheden.

 

Ontmoet ons team

Dagelijkse aandacht voor uw kind

De kern van De Cederboom is ons gepassioneerde team van leerkrachten, directie, zorg en ondersteunend personeel. Neem een kijkje hieronder om meer te weten te komen over onze teamleden.

Contact opnemen
99e03b8c-df50-4f3d-837d-63ea1093df8d_edited_edited.jpg

M.E. Vervoort

Directeur, IB-er en duoleerkracht groep 8

Eline Vervoort heeft zelf
18 jaar lang met veel liefde en plezier voor de klas gestaan. Ook is ze bevoegd IB/RT-er. In Nederland heeft ze met haar partner een goedlopend huiswerk- en bijlesinstituut opgezet. Ondernemen is haar passie. Na het behalen van het diploma tot schoolleider, is de Cederboom de ideale plek voor haar om te groeien en te leren.

M. Samuels

Groep 0-1 
(driejarigen en jonge vierjarigen)

Martha werkt met veel plezier en liefde met de kleintjes. Deze groep van driejarigen houden we bewust klein -maximaal 12 kinderen- om rust en voldoende aandacht te garanderen. Kleine kinderen leren woorden door veel te spelen, te praten, te zingen en te luisteren. Schatkist is de methode die we hiervoor gebruiken: vol thema's en leuke lesideeën. Zo maken de kinderen samen een dierenkliniek, een kledingwinkel of een vrachtauto. In groep 0 gebeurt altijd wel iets leuks!

martha.jpg
Screenshot_2020-04-06-14-07-50-108856246

D. Wolffenbuttel

Groep 1

Daisy werkt graag met kleuters. Haar energie en optimisme zet ze 100% in voor het onderwijs. Thema's van Schatkist maakt ze levendig en leerzaam. Ook in de zorg op de Cederboom is Daisy onze steun en toeverlaat voor de onderbouw.

R. Wagijo

Groep 1-2

Rachel heeft de warme en rustige uitstraling van een ideale kleuterjuf. Ze legt op zo'n prettige en heldere manier uit, dat alle kinderen het begrijpen. Haar klas ziet er gezellig en uitdagend uit: bij het thema dieren loop je zo een oerwoud in.

Rachel%20W_edited.jpg
IMG_1951_edited_edited.jpg

N. van Ginneken

Groep 3

Noëlle werkt met veel plezier en inzet op de Cederboom. Met de nieuwste versie van Veilig leren Lezen opent ze de wereld van het lezen voor de kinderen van groep 3. met werkschriften, klikklakboekjes en voelletters gaan de leerlingen elke dag vol energie met haar aan de slag.

P. Coutinho

Groep 4

Peggy is een juffrouw uit duizenden. Haar lach en grapjes blijven onze leerlingen nog jaren bij. Peggy probeert elk thema echt tot leven te brengen. Zo haalde ze een kunstenaar in de klas, nam haar katjes mee van thuis en knutselt met de klas vliegtuigjes in elkaar voor een heuse vliegwedstrijd op het schoolplein. Les van juf Peggy is een feestje.

IMG_1937.JPG
20200824_212956.jpg

D. Van Kooten

Groep 5 en zorgteam

Danielle is een startende leerkracht met liefde voor Suriname. Ze heeft hier haar laatste stage gelopen en wil graag werken op De Cederboom. Samen met Muneca geeft ze les in groep 5 en helpt mee in de zorg.

M. De Vries-Ford

Groep 5 en zorgteam

Muneca werkt al 14 jaar in het Surinaamse onderwijs en heeft daarnaast ook een IOL diploma behaald. Ze geeft les met veel passie en houdt er van om haar lesgeven visueel te maken met meegebrachte bloemen, pannenkoeken of foto's. Muneca start dit schooljaar bij met de versnelde digitale pabo onder begeleiding van juf Danielle en de directie, zodat ze over twee jaar haar Nederlandse onderwijsbevoegdheid op zak heeft.

14f3cc4c-b482-4fca-9ca5-5fa84b4ede6d.jpg
a1b6edd1-f985-4ce3-a4e6-5cf403e76422.jpg

P. Orie

Groep 6

Meester Prashaand houdt van uitdagingen. De lesstof biedt hij graag aan met verschillende werkvormen. Verborgen schrijf, knutsel, teken of toneeltalenten komen zo naar boven. Eigen initiatief en goed kunnen samenwerken zijn belangrijke competenties volgens Prashaand. Leerlingen leren veel van elkaar op deze manier. Juf Marieke adviseert en ondersteunt Prashaand terwijl hij in twee jaar zijn Nederlandse pabo diploma haalt.

M. Pelgrim-Bodewitz

Groep 7

'It takes a village to raise a child' zegt men. Marieke speelt daar graag een rol in, in samenwerking met ouders en school. In de klas vindt Marieke het belangrijk dat kinderen van elkaar kunnen leren en in een omgeving zijn waarin ze zich vertrouwd voelen. Ze stimuleert eigen inbreng en motivatie van binnenuit. Centraal staat daarbij het leren reflecteren op het eigen werk en gedrag.

IMG_3057.jpg
IMG-2808.JPG

J. Valies

Groep 8

Janice houdt van gezelligheid en mensen om haar heen. Ze voelt zich thuis in de klas en laat haar leerlingen niet alleen hard werken, maar ook lachen. Janice werkt al 16 jaar in het Surinaamse onderwijs en wordt bij ons begeleid door Eline Vervoort, om de kneepjes van het vak volgens Nederlandse maatstaven te leren kennen. Janice volgt digitaal een Nederlandse opleiding tot Intern Begeleider. Haar passie is kinderen te leren leren.

R. Esajas

Onderwijsassistent

Rachel is onderwijsassistent op de Cederboomschool en in haar vak uitgegroeid tot een belangrijke spil in de zorg. Rachel ondersteunt leerkrachten in alle klassen met het lesgeven op drie niveau's. Ook werkt ze een op een met kinderen die extra hulp nodig hebben. Dit gebeurt in de klas maar ook buiten de klas. Verder geeft ze les aan kleine groepjes in klokkijken, geldrekenen en getalbegrip. Rachel heeft goed en warm  contact met de
leerlingen die ze onder haar hoede heeft.

IMG-20200319-WA0048.jpg
9693a5b6-8b24-42f8-89f7-324253486c4c.jpg

S. Haas

Leesondersteuning en zorg

Shirley gebruikt haar jaren ervaring als leerkracht nu bij De Cederboom in de zorg. Shirley leest en rekent en oefent met kleine groepjes en houdt minutieus de vorderingen en opvallendheden bij. Juf Shirley heeft oog voor kinderen en ziet snel waar het moeite mee heeft en waarmee juist niet. Haar charme en grapjes zorgen ervoor dat leerlingen erg graag met haar aan de slag gaan.

S. Paiman

Administratief medewerker en zorgmedewerker

Shamilie is onze grote steun en toeverlaat op de administratie. Met tact en vriendelijkheid regelt ze de frontoffice. Bestellingen, financiële administratie, ziekmeldingen en het regelen van bussen voor uitjes gaan via haar. Dagelijks is Shamilie voor uw vragen aanwezig tussen 7:30 en 13:30 uur op de Cederboom.
Elke donderdag en vrijdag is Shamilie deel van ons zorgteam. Ze volgt een opleiding pedagogiek en werkt graag met leerlingen.

IMG-20200312-WA0000_edited.jpg
IMG-20200312-WA0002_edited_edited.jpg

C.J. Jong

Administratief medewerker

CJ staat vrolijk en positief in haar werk als backoffice van de administratie. Met humor en vriendelijkheid staat ze mensen te woord en regelt van alles. Nieuwe aanmeldingen van leerlingen gaan via haar. Salarisadministratie, contact met banken en de gehele leerlingadministratie (Parnassys) worden door CJ geregeld. Contact met klassenouders is ook CJ's verantwoordelijkheid.

S. Jhintoe

klassenassistent en facilitairassistent

Sandra helpt iedereen op school met klusjes, kopieerwerk, koffie en thee. Ook zorgt ze ervoor dat de koffiekamer, de gangen en de toiletten fris en netjes blijven. Met Sandra als vrolijke helper is elke werkdag op de Cederboom extra prettig.

edac4c13-faff-4147-98e3-d0348f502a58.jpg
unnamed (11).jpg

S. Esser

Conciërge

Steve is onze conciërge op de Cederboom. Het onderhoud van het gebouw en het erf valt onder zijn verantwoordelijkheid. Het gebouw en z'n omgeving houdt Steve mooi. Als klusjesman kan Steve veel, soms huren we een externe erbij voor grotere klussen. Ook regelt Steve bestellingen tussendoor en koeriert voor ons van hier naar daar.

V. Ramgoelam

Sportleraar

Elke maandag gaan de leerlingen van groep 1 t/m groep 8 met hun leerkracht en de conciërge naar de Ismay van Wilgen sporthal, recht aan de overkant van De Cederboom. Deze sporthal is modern en van alle faciliteiten voorzien. Vijash geeft les aan onze leerlingen, samen met stagiaires van de sportopleiding. De lagere klassen doen veel spelletjes en turnoefeningen. Onze leerlingen uit de bovenbouw trainen steeds een aantal weken achter elkaar een sport (bv basketbal, volleybal, voetbal etc.)

31493875_1720813648009360_14705145535266